تازه ها

معرفی و بررسی برد NanoPi M1

سلام بعد از مدت ها دوباره در الکترولب می نویسم و خوشحالم این روز ها وقت های خالیم رو بیشتر روی رزبری پای و ماژول esp8266 صرف میکنم البته بیشتر به عنوان تفریح نه به صورت خیلی جدی سعی می کنم در مورد ماژول esp8266 چند پست خوب هم منتشر کنم.

اول بگم چرا از بین این همه برد nanopi رو انتخاب کردم من از یک سال پیش با رزبری پای 2 کار کردم و باهاش آشنایی داشتم قیمت خیلی مناسب nanopi من رو وسوسه کرد که این برد رو هم بخرم و تستش کنم از بین بورد های هم قیمت nanopi از لحاظ پشتیابانی و شرکتی که برد رو تولید کرده در وضغیت بهتری قرار داره شرکت با سابقه friendlyarm این برد رو تولید و عرضه کرده این برد با قیمت تقریبی 60 هزار تومان تقریبا از لحاض پردازشی برابر با رزبری پای 3 است. من این برد رو با رم 512 خریدم چون نیازی به محیط گرافیکی ندارم.

مقایسه اندازه برد NanoPi با رزبری پای و آردوینو:

M1_en_09

امکانات و پورت های برد NanoPi:

M1_en_07

این برد در مقایسه با رزبری پای یک میکروفن و یک گیرنده IR اضافه تر داره که میشه در پروژه ها از این دو سنسور استفاده کرد علاوه براین این بورد بر خلاف برد رزبری پای دکمه پاور و ریست رو روی خودش داره که موجب راحتی کار با این برد میشه

مشخصات سخت افزاری برد NanoPi:

M1_en_08

نکته جالب دیگه باکس این برد است که از طریق پرینت 3 بعدی تولدیش کردند و قیمت مناسبی هم داره فقط مشکلی که این باکس ایجاد میکنه اینه که دیگه به دکمه های پاور و ریست دسترسی ندارید.

M1_en_06

سیستم عامل های قابل نصب بر روی برد NanoPi M1 :

4 سیستم عامل اندروید دبیان با محیط LXDE و دبیان با محیط MATE و ابونتو سرور در سترس هستند برای این برد من 3 مورد لینوکسی رو امتحان کردم کارایی خوب و قابل اطمینانی دارند ورژن اوبنتو سرور 15.10 بود که بدون مشکل خاصی به 16.04 آپگرید کردم و به خوبی کار میکنه ابونتو سرور حدود 120M از رم رو اشکال میکنه که مقدار خوب و مناسبی است و بقیه 512M آزاد است برای بقیه برنامه ها البته اگر نیاز به استفاده از محیط گرافیکی دارید بهتره به خرید برد با 1G رم فکر کنید.

پشتیانبی و راهنمای برد:

خوبی این برد راهنمای کاملی است که سارنده در wiki سایت قرار داده با استفاده از این راهنما می توانید به راحتی از تمام امکانات برد استفاده کنید آدرس wiki 

این برد کوچک با قیمت مناسب امکانات بسیاری می تواند به پروژه شما اضافه کند احتمالا در آینده نحوه کار با GPIO این برد را هم در سایت بنویسم. و عکس پایانی!

nanopi-ali اگر به لینوکس و کامپیوتر های تک بردی علاقه دارید وبلاگ رزبری پای را دنبال کنید.

علی عزتی

علی عزتی هستم. رشته ی مهندسی برق الکترونیک رو خوندم. علاقه ی من به یادگیری و به اشتراک گذاشتن چیز هایی که یاد گرفتم. باعث شد تا الکترولب ایجاد بشه. علاقه ی زیادی به الکترونیک دارم. و دوست دارم چیزهای جدید یادبگیرم و بسازم ... :))

Related Articles

2 Comments

  1. سلام دوست عزیز
    آیا امکانش هست در مورد برنامه نویسی qt برای این برد یکم توضیح بدید
    من برنامه نویسی qt تا حدودی بلدم ولی نمیتونم خروجی مناسب برای cpu این برد بگیرم
    خیلی ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.