آموزش میکروکنترلر AVRتازه هامیکروکنترلر

آموزش Atmel studio (مقدمه)

در الکترولب قبلا آموزش میکروکنترلر های AVR رو هم در زبان C (کدویژن) هم به زبان بیسیک (بسکام) داشتیم. هر دو این کامپایلر ها پولی بوده و به صورت غیر قانونی و کرک از شون استفاده کردیم. یکی از دلایلی که از از این برنامه ها استفاده کردیم این است که در دانشگاه ها و کتاب ها همیشه این نرم افزار ها آموزش داده شده و یک دلیل هم رعایت نکردن قانون کپی رایت در ایران هستش.

ولی اگر توجه کنیم می توانیم ابزار های رایگان و متن باز دیگری به جای نرم افزار های پولی بیابیم که هیچ کمبودی نیز در مقابل نرم افزار های پولی ندارند. در بحث میکروکنترلر های AVR می توان از کامپایلر AVR GCC نام برد که می توان از آن در محیط ویندوز یا لینوکس از آن استفاده کرد.  برای استفاده از این کامپایلر در محیط ویندوز چند را ه در پیش رو داریم.

یک استفاده از نرم افزار WIN AVR:

winavr

WinAVR یک کامپایلر رایگان و متن باز برای میکروکنترلر های AVR است. که شامل کامپایلر GNU GCC می باشد. کامپایلر winavrیکی از بهترین و قدرتمند ترین کامپایلرهای موجود برای avr میباشد که مجموعه ای از امکانات را در اختیار شما قرار میدهد . اگر از سیستم عامل لینوکس برای کار با avr استفاده میکنید بدون شک با avrgcc آشنایی دارید.

کامپایلر winAvr قابلیت پشتیبانی مستقیم از USBasp که پروگرامرUSB برای AVR می باشد،را دارد.
مجموعه ابزارهایی که در بسته نصبی وجود دارد:

  • avr-gcc
  • avr-libc
  • avr-as
  • avr-dude
  • avr-gdb
  • programmers notepad

برای دانلود می توانید از سایت خود نرم افزار اقدام کنید. لینک دانلود WinAVR

دو AVR GCC و eclipse :

eclipse-800x426

می توانید با نصب جداگانه AVR GCC و eclipse و اتصال این دو برنامه به هم در محیط eclipse به برنامه نویسی میکروکنترلر های AVR بپردازید. برای آموزش چگونگی نصب وتنظیم به این لینک مراجعه کنید.

سه Atmel studio (روش پیشنهادی ما):

atmel_3

Atmel Studio نیز از کامپایلر AVR GCC استفاده می کند. Atmel Studio محیط توسعه یکپارجه (IDE) برای توسعه و برنامه نویسی میکروکنترلر های AVR و ARM می باشد. این نرم افزار که در نسخه قبلی از نظر شکل ظاهری بسیار زیباتر از نسخه های قبلی شده بود، این بار با یک تغییر نام کوچک و یک تغییر بزرگ آمده است. 6 Atmel Studio که در نسخه های قبلی با نام AVR Studio ارائه می شد یک امکان بسیار مهمی به آن افزوده شده است و آن هم این است که شما می توانید با این نسخه برای میکروهای سری ARM شرکت اتمل نیز برنامه نویسی کنید. این کامپایلر بهترین کامپایلر برای کار با میکروکنترلرهای  AVR بوده و دارای ویژگی های به شرح زیر  است :

  • ویرایشگر کاملا هوشمند با قابلیت شناسایی  کلیه دستورات
  • پشتیبانی از دستورات استاندارد زبان c و کتابخانه های  آن
  • پشتیبانی از تمامی پروگرامرها و دیباگرهای ارائه شده توسط  شرکت اتمل
  • منابع آموزشی متنوع و راهنمای  قدرمند
  • پشتیبانی از µC/OS-II ( سیستم عامل  بلادرنگ برای  میکروکنترلر  ها )
  • قابلیت برنامه نویسی ، شبیه سازی  ، مدیریت پروژه  ، دبباگ و اشکال  یابی  برای  تمامی  میکروکنترلر  های  aVR
  • و سایر قابلیت های  که میتوانید آنها را در  سایت شرکت ATMEL مشاهده نمایید .

برای ادامه آموزش ها بهتر است اتمل استدیو رو دانلود و نصب کنید می توانید از سایت خود شرکت اتمل به رایگان دانلو د کنید یا اگر موفق نشدید از سایت اتمل دانلود کنید می توانید از سایت های ایرانی نیز این نرم افزار را دریافت کنید.

چند لینک مفید در مورد آموزش Atmel studio و اکامپایلر AVR GCC:

توضیح کتابخانه ها و توابع موجود

در قسمت آموزش Atmel studio بعد با محیط نرم افزار Atmel Studio و ایجاد پروژه آشنا خواهید شد.

علی عزتی

علی عزتی هستم. رشته ی مهندسی برق الکترونیک رو خوندم. علاقه ی من به یادگیری و به اشتراک گذاشتن چیز هایی که یاد گرفتم. باعث شد تا الکترولب ایجاد بشه. علاقه ی زیادی به الکترونیک دارم. و دوست دارم چیزهای جدید یادبگیرم و بسازم ... :))

نوشته های مشابه

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا